По лекарска препоръка

Вагиналното здраве зависи от балансираното равновесие на вагиналната екосистема. Вагиналната екосистема е сложна среда, състояща се от различни видове бактерии, които образуват физиологична микрофлора. Вагиналните епителни клетки произвеждат големи количества гликоген, който се разгражда до глюкоза, а глюкозата се превръща в млечна киселина от доминиращите микроорганизми във физиологичната микрофлора, наречени лактобацили (Lactobacillus). Този процес поддържа вагиналното рН на силно киселинно ниво от 3,5–4,5. Тези фактори създават естествена защита срещу вагинални инфекции.

Динамичното равновесие на тази екосистема е в под постоянно напрежение поради фактори като сексуална активност, антибиотична терапия, използване на контрацептиви, фитнес, фитнес зали, джакузита, басейни, по време на дълги пътувания, използване на обществени тоалетни и др. Ако някои от тези фактори нарушат баланса, потенциалните патогени (бактерии, дрожди) във вагиналната микрофлора започват да растат, доминират и така водят до възпаление, наречено вагинит.
 
Ето защо, продукти, които осигуряват здравословното съществуване на лактобацили и поддържането на киселинно рН като Beliema® Effect Plus, могат ефективно да върнат балансираното равновесие във вагиналната екосистема, да спрат  растежа на бактерии, гъбички и също така да премахнат неприятния сърбеж, дразнене, парене във влагалището и нежелан мирис. Beliema® Effect Plus под формата на вагинална таблетка е полезен във всички случаи на временна промяна на вагиналната микрофлора.
 
Препоръчвам използването на таблетки Beliema® Effect Plus заедно с допълнителни продукти от гамата Beliema®, които помагат за синергичен ефект при лечение на симптоми както на бактериални, така и на гъбични вагинални инфекции. Симптомите на външно генитално възпаление са главно усещане за сърбеж и парене.
 
Затова съвместно с гинеколози разработихме два други специфични продукта, които ефективно премахват тези симптоми. Първият е интимният крем Beliema® Expert, предназначен за външна употреба за успокояване и незабавно облекчение по време на вагинална инфекция. Той е ефективен за премахване на неприятното усещане за сърбеж, дразнене и парене.

Вторият е Beliema® Expert интимен гел, разработен специално за защита срещу или по време на интимна инфекция, подходящ е и за добра ежедневна хигиена, както и за премахване на неприятни усещания, причинени от ежедневни дейности и изпотяване.

И двата продукта съдържат антимикробен агент, който спира растежа на бактерии и гъбички и спомагат за възстановяването на естествената микрофлора на кожата. Богатият състав на двата продукта ги прави уникални на пазара.

Интимният крем Beliema® Expert съдържа допълнително хиалуронова киселина (за по-добра хидратация), млечна киселина (за регулиране на рН до физиологично ниво), витамин В5 под формата на провитамин, бизаболол – естествена съставка от лайка - с успокояващи свойства и за потискане на сърбежните усещания.

Beliema® Expert интимен гел съдържа допълнително нежни разпенващи се вещества, млечна киселина, пантенол, глицерин и алантоин с успокояващи и хидратиращи свойства, които потискат сърбежа.

Beliema® Effect Plus за интравагинално приложение и Beliema® Expert крем и гел за външна употреба са уникалната комбинация за лечение на бактериална или гъбична инфекция, особено в началото, при появата на първите симптоми.

Често задавани въпроси

Статии

Секс и вагинални инфекции

Секс и вагинални инфекции

Здравей момиче, знаеш ли, че оплаквания, подобни на бактериална и гъбична инфекция може да се получи и след ... по-интензивен секс?

Прочети повече
Мислите, че знаете всичко за вагиналното течение? Помислете отново!

Мислите, че знаете всичко за вагиналното течение? Помислете отново!

Може би ще се изненадате да разберете, че според проучване на марката Idelyn® две трети от жените в Централна и Източна Европа са се сблъсквали с вагинални инфекции поне веднъж в живота си[ 1].

 

Прочети повече
Гъбички дебнат в басейна?

Гъбички дебнат в басейна?

За жените, които се страхуват да се потопят в басейн ...

Прочети повече

Не откри това, което търсеше? Попитай нашите експерти.

contact