Секс и вагинални инфекции

Здравей момиче, знаеш ли, че оплаквания, подобни на бактериална и гъбична инфекция може да се получи и след ... по-интензивен секс?

1.jpg

Не, не става въпрос за зараза. Гъбичките не са заразни и не се предават при полов път. Защо тогава след по-интензивен секс се появяват оплаквания като бяло течение, дразнене (сърбеж, смъдене) външно в интимната зона?

Причините са банални, например честите сексуални контакти могат да са причина за временна промяна в рН на влагалището.

Да припомним: влагалищната среда е с доста кисело рН (3,8 – 4,2), а семенната течност - с алкално (7,2 – 7,8). Комбинацията от двете течности води до промяна в рН на влагалището, а това променя количеството лактобацили, бактерии и гъбички, обитаващи влагалището.

Каква е връзката? Лактобацилите умират, ако рН > 4,5, но за сметка на това гъбичките Кандида и бактериите бързо започват да се развиват и предизвикват оплаквания.

Добрата новина е, че този тип нарушения са временни и лесно се коригират с Иделин Белиема вагинални таблетки, които още с първата поставена таблетка възстановяват защитното рН, то става 4-4,5 и спират растежа на бактерии и гъбички. А ако лактобацилите са намалели до критични стойности, то Иделин Белиема осигуряват лактобацили във висока доза, за да възвърнат здравето на жената по най-естествен и щадящ за нея начин.

Сексът може да е причина за оплаквания, ако няма подходяща хигиена. Особено аналният секс. Освен предпазни средства, след анален секс партньорите задължително трябва да се измият с подходящ продукт, който да отмие бактериите и да елиминира опасността от инфекция. Водата не е достатъчна. Сапун – той изсушава нежната кожа. А повечето интимни средства не съдържат съставки срещу бактерии и гъбички. Но пък новата серия Иделин Белиема, която се грижи за интимното здраве предлага нежно измиващ антисептичен гел, който е ефикасен срещу широк спектър от бактерии и гъбички. Иделин Белиема измиващ гел те защитава от инфекции, във всяка ситуация, която те поставя в риск – секс, пътуване, обществени тоалетни ..., за да се чувстваш комфортно в твоето тяло.

 

Мислите, че знаете всичко за вагиналното течение? Помислете отново!

Мислите, че знаете всичко за вагиналното течение? Помислете отново!

Може би ще се изненадате да разберете, че според проучване на марката Idelyn® две трети от жените в Централна и Източна Европа са се сблъсквали с вагинални инфекции поне веднъж в живота си[ 1].

 

Прочети повече
Гъбички дебнат в басейна?

Гъбички дебнат в басейна?

За жените, които се страхуват да се потопят в басейн ...

Прочети повече
Обичайте влагалището си и то ще ви отвърне

Обичайте влагалището си и то ще ви отвърне

Искате ли да имате съвършено влагалище? Приемете женствеността си такава, каквато е и живейте по-дълго, вместо да се самосъжалявате!

Прочети повече