Гъбички дебнат в басейна?

За жените, които се страхуват да се потопят в басейн ...

1.jpg

„ Никога не влизам в басейн. Винаги избирам хотел за зимната СПА ваканция с хубав басейн, но не си позволявам да вляза в него. Стоя отстрани и гледам как децата плуват , приятелите играят на водна топка, а аз все си намирам причина да не се присъединя към тях. Обичам водата, но страхът от гъбички ме спира да се радвам на водата. .. Тези, които често страдат от гъбички знаят причината“. Ако и ти си от тях, време е вече да спреш да се страхуваш.

Водата в басейните не е заразна. Водата се обработва с химикали, за да се осигури съответното ниво на хигиена. Но защо някои жени имат проблеми след ползването на басейн?

Всяка жена притежава собствена защита от влагалищни инфекции и това е вагиналната флора – комбинация от различни видове лактобацили, в комбинация с присъствие на бактерии и гъбички.
 

(снимка лактобацили)

Лактобацилите пазят жената от инфекции като не позволяват в тяхно присъствие да се развиват болестотворни бактерии и гъбички. Жените, при които лактобацилите не са с достатъчно високо съдържание, лесно се променя баланса между лактобацили и бактерии. Достатъчно е във влагалището да навлезе вода от басейн съдържаща химически антисептици. Тези химични молекули убиват не само микроорганизмите във водата, но и във влагалището. А когато нивото на лактобацилите падне под определена граница, това води до бърз растеж на други организми – гъбички (най-често Candida) или патогенни бактерии .... и така започват оплакванията на жената. Тя усеща дискомфорт, дразнене в интимната област, може да се появи и леко течение. При някои жени, оплакванията преминават сами след няколко дни, но в други случаи, ако жената не успее бързо да възстанови лактобацилите, оплакванията  прерастват най-често в гъбична инфекция със силен сърбеж и обилно бяло течение.

Можем ли да спрем тази неприятност? Разбира се, стига да знаем как. Няма нужда да се изследваме дали имаме лактобацили и колко са те. Достатъчно е, след ползване на басейн през деня, вечерта преди да си легнем да поставим във влагалището една таблетка Иделин Белиема. Тя е богата на лактобацили и няма да позволи да се появи инфекция.

Вагиналните таблетки Иделин Белиема са носители на естествената защитна сила, която поддържа и пази жената от инфекции – както гъбични, така и бактериални. Няма начин да си навредиш – дори и да имаш достатъчно силна вагинална флора с достатъчно високо съдържание на лактобацили, с таблетките си спокойна, че няма да те споходи инфекция след удоволствието да плуваш или релаксираш в басейна с приятелите или членовете на семейството. С Иделин отново си ти.

 

Секс и вагинални инфекции

Секс и вагинални инфекции

Здравей момиче, знаеш ли, че оплаквания, подобни на бактериална и гъбична инфекция може да се получи и след ... по-интензивен секс?

Прочети повече
Мислите, че знаете всичко за вагиналното течение? Помислете отново!

Мислите, че знаете всичко за вагиналното течение? Помислете отново!

Може би ще се изненадате да разберете, че според проучване на марката Idelyn® две трети от жените в Централна и Източна Европа са се сблъсквали с вагинални инфекции поне веднъж в живота си[ 1].

 

Прочети повече
Обичайте влагалището си и то ще ви отвърне

Обичайте влагалището си и то ще ви отвърне

Искате ли да имате съвършено влагалище? Приемете женствеността си такава, каквато е и живейте по-дълго, вместо да се самосъжалявате!

Прочети повече