Обичате ли и приемате ли себе си?

Има два типа жени. Едните се опитват усилено да живеят според очакванията на другите, без да обръщат внимание на собствените си нужди, и в края на краищата се сриват под това бреме. Другият тип са жените, които работят усилено да постигнат определено ниво на самопознание и приемане на себе си и се стараят – освен че вероятно са грижовен партньор и майка – също така да се усъвършенстват. Последните също понякога преживяват сривове, но поне им е по-лесно да се съвземат. Кой тип предпочитате да бъдете?

1.jpg

 

Модерната жена в нашето общество има няколко избора в своя живот. Може да реши сама дали желае да се омъжи и да има семейство, или да осъществи мечтите си по друг начин. Този вид свобода върви ръка за ръка с много различни очаквания, затова е важно да имате ясна представа какво наистина ви прави щастливи. Не забравяйте: независимо какво изберете, можете да направите другите щастливи единствено ако сте доволни от собствения си живот.  

Без значение какви избори правите в живота ви, е важно да намерите време за своето психическо и физическо благосъстояние. Няма смисъл да обикаляте наоколо в неудобно, тясно, но секси облекло и да се подлагате на екстремни диети и упражнения, за да бъдете във форма. Няма смисъл да работите ден и нощ вместо другите, нито на работното място, нито вкъщи: в живота ви трябва да има баланс, за да можете да осъзнаете собствените си нужди.

Независимо колко много обичате семейството и/или работата си, решенията, които взимате за начина си на живот, трябва на първо място да са съобразени с вашето здраве и благополучие. Може да прозвучи егоистично, ако имате три деца, но повярвайте ми: децата ви ще бъдат много по-щастливи, ако сте уравновесен, спокоен човек, който има работа и/или хоби, на които се радва и на които отдава част от времето си. Няма нужда да се жертвате: силната жена знае, че няма смисъл да се превръща в мъжкарана или в майка-мъченица, тъй като това води единствено до нейното сриване, както и до това на всички около нея.  Добрата връзка се изгражда върху споделени ценности и задачи, а не върху експлоатацията на по-слабия... Важно е да споделяте нуждите си, докато – като господарката на дома – се грижите за близките си.   

От време на време трябва да се поглеждате в огледалото и да си задавате въпроса: доволна ли съм от тялото си, включително от интимните си части? Приемате ли уникалната природа на влагалището си, в хармония ли сте със своята сексуална ориентация и желание? Обръщате ли внимание на влагалището си и полагате ли грижи за него, отивате ли на лекар винаги когато откриете нещо нередно? При поява на заболяване или проблем психическото ви състояние позволява ли да започнете лечение възможно най-бързо и можете ли да го преодолеете? Шансовете ви да бъдете здрава в дългосрочен план определено са по-добри, ако сте уравновесена, силна жена, такава, която не само има позитивна самооценка, но също така разполага с времето и средствата да се чувства добре.   

Старая се да бъда такава жена. Която може да постига това за себе си и за близките си. Не винаги е лесно, но всички успехи ме карат да мисля, че си заслужава. Какво мислите за всичко това?

 

Idelyn Blogger

Секс и вагинални инфекции

Секс и вагинални инфекции

Здравей момиче, знаеш ли, че оплаквания, подобни на бактериална и гъбична инфекция може да се получи и след ... по-интензивен секс?

Прочети повече
Мислите, че знаете всичко за вагиналното течение? Помислете отново!

Мислите, че знаете всичко за вагиналното течение? Помислете отново!

Може би ще се изненадате да разберете, че според проучване на марката Idelyn® две трети от жените в Централна и Източна Европа са се сблъсквали с вагинални инфекции поне веднъж в живота си[ 1].

 

Прочети повече
Гъбички дебнат в басейна?

Гъбички дебнат в басейна?

За жените, които се страхуват да се потопят в басейн ...

Прочети повече